NL | EN | FR

Eerste stap ziekenhuis Vilvoorde

02 december 2013

Met het aanbieden van de bouwtechnische en budgettaire informatie voor het VIPA dossier eind oktober 2013 door Gortemaker Algra Feenstra, is de eerste fase van het ontwerpproces afgesloten. Het ziekenhuis zal het volledig dossier voor eind 2013 indienen bij de Vlaamse overheid. VIPA subsidieert investeringen voor de infrastructuur van erkende voorzieningen in België in de sectoren Welzijn en Volksgezondheid, zoals onder andere ziekenhuizen.

Het nieuwe AZ Jan Portaels omvat 45.000 m² en herbergt 400 erkende bedden. Het nieuwe ziekenhuis wordt achter de stationzone van Vilvoorde gebouwd. Daarmee wordt het ziekenhuis AZ Jan Portaels de motor van één van de belangrijkste en strategisch meest waardevolle gebieden in Vilvoorde.

“Het ontwerpteam is erin geslaagd een geïntegreerde visie en een samenhangend concept te ontwerpen op de verschillende ruimtelijke niveaus: de stad, de locatie, het gebouw en het interieur. Waarbij een koppeling wordt gemaakt tussen de principes ‘healing environment’ en stedelijke integratie,” aldus Dr. Guy Buyens, algemeen directeur van het AZ Jan Portaels.

Lees hier meer over dit ontwerp: AZ Jan Portaels ziekenhuis


Deel dit project
AZ Jan Portaels 01AZ Jan Portaels 02