NL | EN | FR

Gortemaker Algra Feenstra actief in Belgische scholenbouw

15 april 2014

Steeds meer Nederlandse architecten ontwerpen scholen in België. Dit kwam vandaag naar voren op Het Grote Scholencongres. De verschillen tussen Nederland en België kwamen ook aan bod.

Gortemaker Algra Feenstra is intussen twee jaar actief op de Belgische scholenmarkt. In 2012 mocht Gortemaker Algra Feenstra na ballotage deelnemen aan de mini-competities voor nieuwbouw en renovatie van onderwijsgebouwen in Vlaanderen. De programma-organisatie Scholen van Morgen lauwerde Gortemaker Algra Feenstra voor de inzending. Gortemaker Algra Feenstra tekende vervolgens bij Scholen van Morgen voor het ontwerp van 9 scholen. Inmiddels zijn voor alle projecten de stedenbouwkundige vergunningen aangevraagd. De 9 projecten zullen dit voorjaar worden aanbesteed. De verwachting is dat eind dit jaar de uitvoering van het eerste project zal starten. Begin 2015 zullen de andere projecten volgen.

Programmadirecteur van Scholen van Morgen, Philippe Monserez, vindt dat Gortemaker Algra Feenstra originaliteit goed weet te combineren met oog voor de markt.

“’Speels’ en ‘fris’ zijn de termen die telkens terugkeren om de plannen van de architecten van Gortemaker Algra Feenstra te omschrijven. Zowel voor binnen als buiten komen zij met een gedurfde aanpak en gaan ze creatief om met de verschillen in oppervlakten en hoogten. Zodoende weten de medewerkers onderwijsconcepten goed te concretiseren.”

Vandaag vindt het door Architectenweb georganiseerde ‘Grote Scholencongres’ plaats in LantarenVenster op de Wilhelminapier in Rotterdam. Het congres maakt onderdeel uit van de themaperiode ‘Scholen’. Architectenweb organiseert het congres met als doel kennisuitwisseling op het gebied van scholenbouw te stimuleren en zo de ruimtelijke kwaliteit van de onderwijsomgevingen een impuls te geven.

Bekijk hier onze scholen.


Deel dit project
school-de-brug-ternat

bron: Thea van den Heuvel/DAPh

school Dendermonde entree low res