NL | EN | FR

Contract voor uitbreiden van Antoni van Leeuwenhoek officieel getekend

09 maart 2015

Op donderdag 5 maart 2015 tekenden TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros het contract voor een uitgebreid bouw- en renovatieproject met het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Gortemaker Algra Feenstra is verantwoordelijk voor het ontwerp.

In dit integrale samenwerkingsproject wordt vanaf eind mei 2015 gewerkt aan de achterzijde van het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis aan uitbreiding en renovatie van de centrale hal en twee gebouwen van het Antoni van Leeuwenhoek. Tijdens de verbouwing blijft het ziekenhuis zonder onderbreking in bedrijf. Oplevering van dit project is in juni 2016.

BIM in de hoofdrol
In de integrale aanpak tijdens dit project staat het werken met een digitaal 3D BIM-model van het ontwerp centraal. Via dit model is een totaaloverzicht van het project virtueel beschikbaar. BIM biedt onder andere inzicht hoe de bouwplaats er op bepaalde momenten uit zal zien en wat de gevolgen zijn van elke kleine verandering. Dit is met name van belang om verstoring van processen in het ziekenhuis goed inzichtelijk te maken, tijdig te kunnen bespreken met alle betrokken gebruikers en zoveel mogelijk te voorkomen. Zo biedt BIM inzicht in de ideale plaatsing van tijdelijke wanden om de hygiëne te kunnen blijven garanderen.

Nieuwbouw én renovatie
Het atrium en de centrale hal aan de achterzijde van het ziekenhuis worden uitgebreid. Aan weerszijden van de hal wordt een tweetal gebouwen (zowel nieuwbouw als renovatie) gerealiseerd. Hier worden de afdelingen Nucleaire Geneeskunde, Klinische Pathologie en DNA Diagnostiek uitgebreid en worden bijbehorende techniekruimtes, kantoren en werkplekken gerealiseerd. Daarnaast wordt een vleugel gebouwd voor preventie, revalidatie en nazorg van kankerpatiënten, zoals een oefen- en revalidatiezaal, cardiofitness en ruimtes voor psychosociale begeleiding. Op de nieuw te bouwen delen komen techniekruimten voor de installaties voor elektra, ventilatie, verwarming en koeling en separate afzuiging.

Meer informatie over de ondertekening.


Deel dit project
NKI JCS 01 NKI JCS 02