Parking Cliniques Universitaires Saint-Luc

Gortemaker Algra Feenstra obtained, in collaboration with the Brussels based architecture firm Modulo and engineering firm Ellyps, the assignment to design a parking garage for staff with a capacity of 985 cars in Octobre 2011. The client is Cliniques Universitaires Saint-Luc. It’s the first assignment Gortemaker Algra Feenstra obtained in Brussels and the first in a French-speaking area.

The parking exists of two layers above ground and three underground layers. The upper part connects the existing height differences of the landscape with each other, while the roof is laid out as parkland. To generate a liveable underground part a vide was created alongside the road. On the one hand the vide leads daylight into the parking and on the other hand it provides natural ventilation. The vide is furnished as a wavy green slope, visible from the parking. The organic form language of the facades is in contrast with the surrounding brutal architecture, however it blends seamlessly into the hilly landscape. With this building as an entrance, the campus will get a recognizable and friendly character.

Opdrachtgever

Cliniques Universitaires Saint-LucCliniques Universitaires Saint-Luc

Adviseurs

In collaboration with MODULO architects
Structural Engineering: ELLYPS
Mechanical/Electrical Engineering: ELLYPS

Locatie

Cliniques Universitaires Saint-Luc
Avenue Emmanuel Mounier
B-1200   Bruxelles
Belgium

Functie

Parkings

Status

bouw

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten