Privacyverklaring

Privacyverklaring
U deelt bepaalde persoonsgegevens met Gortemaker Algra Feenstra (hierna: G.A.F.) zodat onze medewerkers u de best mogelijke vorm van de overeengekomen dienstverlening kunnen bieden. Deze gegevens zijn op verschillende manieren in verband te brengen met u als persoon. G.A.F. laat zich voor wat betreft de verwerking van deze gegevens uiteraard leiden door de beginselen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
De persoonsgegevens die G.A.F. verwerkt zijn afhankelijk van de opdracht, maar we vragen u alleen om die gegevens beschikbaar te stellen die strikt noodzakelijk zijn om de afgesproken vorm van dienstverlening te kunnen garanderen.

Beginselen van de verwerking van uw persoonsgegevens
G.A.F. volgt voor de verwerking van persoonsgegevens de beginselen zoals deze in de AVG zijn opgesteld. Deze beginselen worden bij de verwerking van persoonsgegevens te allen tijde gerespecteerd en zijn:
• Rechtmatig, behoorlijk en transparant;
• Uitsluitend voor gerechtvaardigde doeleinden;
• Niet meer of langer dan noodzakelijk;
• Juist, actueel en vertrouwelijk;
• Passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen.

Er worden alleen persoonsgegevens verwerkt voor specifiek vastgestelde doelen op basis van een rechtmatige grondslag. Deze doelen zijn:
• Klantacceptatie;
• Het uitvoeren van de afgesproken dienstverlening;
• Om informatie over de dienstverlening te kunnen geven;
• Communicatie in het kader van de dienstverlening.

Bewaartermijn
G.A.F. bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de afgesproken dienstverlening. Hoe lang dat precies is, is in verschillende wetten vastgelegd en hangt af van het specifieke gegeven en de vorm van dienstverlening waarvoor uw gegevens verwerkt worden.

Beveiliging
G.A.F. neemt alle technische en organisatorische maatregelen die redelijkerwijs van haar verwacht mag worden om uw persoonsgegevens te beveiligen. Uiteraard zijn deze maatregelen volledig in lijn met de geldende wet- en regelgeving en de huidige stand van de techniek.
Bij indiensttreding worden nieuwe medewerkers gewezen op de regels en procedures binnen de organisatie, in het bijzonder aangaande de geldende beveiligingsregels en procedures. Er wordt regelmatig aandacht besteed aan het vergroten van het beveiligings- en privacy bewustzijn bij de medewerkers.

Delen
Uw persoonsgegevens worden niet gedeeld, tenzij daar een wettelijke grondslag voor is. Bijvoorbeeld wanneer politie, justitie of toezichthouders op grond van de wet gegevens bij ons opvragen. Ook kan een rechter ons verplichten om gegevens te verstrekken of in te laten zien.

Klachten & toezicht
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) controleert of G.A.F de Algemene Verordening Gegevensbescherming naleeft. Betrokkenen hebben het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens wanneer zij menen dat zijn of haar rechten zijn geschonden.

Vragen en verzoeken om inzage, correctie en verwijdering van uw persoonsgegevens
Mocht u informatie willen over de persoonsgegevens die G.A.F. van u verwerkt, dan kunnen we deze informatie pas verstrekken als voldoende duidelijk is wie u bent (identificeren) en dat u ook daadwerkelijk de persoon bent die u zegt te zijn (authentiseren).

Met betrekking tot uw persoonsgegevens heeft u een aantal wettelijk bepaalde rechten:
• Recht op inzage in door ons van u vastgelegde persoonsgegevens;
• Recht op indienen van een verzoek tot correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens;
• Recht om bezwaar te maken (verzet) tegen bepaalde wijze van gebruik van uw persoonsgegevens.

In bepaalde gevallen kan of mag G.A.F. géén wijziging of verwijdering doorvoeren, bijvoorbeeld als dat in strijd is met wet- en regelgeving.

Wijzigingen aan deze verklaring
G.A.F. kan deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen of bijwerken. U kunt zien wanneer dit voor het laatst bijgewerkt is aan de revisiedatum die aan het einde van de verklaring te vinden is. De wijzigingen en toevoegingen zijn van kracht vanaf de datum waarop ze zijn gepost. Het is daarom raadzaam om deze privacyverklaring van tijd tot tijd te bekijken om na te gaan of er relevante wijzigingen zijn opgenomen.

Laatste wijziging: 24-05-2018.