Architectuur gaat niet alleen over gebouwen; het gaat ook over mensen

Architecture
Herinneringen vervagen, maar soms is er slechts een geur nodig om plots de betovering van het moment te herontdekken, de toekomst te vergeten en enkele mooie herinneringen te koesteren.

Samen met de opdrachtgever ontwerpen

Waarom beginnen we over geur als het over architectuur gaat? Want het visuele zintuig is naar schatting dominant bij 60% van de mensen. Gezien het dagelijkse bombardement op onze visuele zintuigen is dit nauwelijks verrassend te noemen. Het dominante zintuig is een voorkeur, maar zeker geen identiteit. Juist de combinatie van al onze zintuigen maakt dat onze hersenen een totaalbeeld kunnen vormen.

De waarneming van omgeving, en dan niet alleen door wat we zien, fascineert ons. Het activeren, bewegen en uitdagen van de gebruikers in deze leefomgeving, dat is wat wij willen creëren. Ontwerpen passend bij de leefomgeving van de mens. Onderzoekend ontwerpen waarbij we verder gaan dan verwacht, niet alleen werken vóór de opdrachtgever maar vooral sámen: users as designers. We zijn geen productontwerpers maar effectontwerpers. We willen samen met onze opdrachtgevers een effect bereiken dat het gebruik en de beleving van gebouwen verandert en verbetert.

Het ontwerpen van dit effect is wat onze drijfveer is. Mensen anders laten kijken is wat ons fascineert.

Op zoek naar de vraag achter de vraag

Wij ontwerpen dan ook niet alleen de ruimtelijke context maar gaan samen met de opdrachtgever de uitdaging aan om organisaties en mindsets te veranderen. We laten mensen anders kijken naar een opgave. Gortemaker Algra Feenstra als spin in het web en bindmiddel tussen de verschillende betrokkenen. Wij zijn op zoek naar de vraag achter de vraag en dagen gebruikers uit om na te denken over een verre toekomstvisie.

Het ontwerpen van dit effect is wat onze drijfveer is. Mensen anders laten kijken is wat ons fascineert. Zintuiglijke prikkelingen zijn daarbij onze middelen.

SAS Dendermonde

Onze kernwaarden

1

Innovatie als traditie

2

Heldere oplossingen voor complexe opgaven

3

Architectuur met toekomstwaarde

4

Vanzelfsprekend innovatief

5

Onderzoekend ontwerpen

6

Rebels met visie

7

Het effect vormgeven

Mockups and scale models
8

Samenwerken

9

Voorbij de verbeelding

10

Verder dan verwacht